ΛΑΒΡΑΚΙ ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ ΧΟΝΔΡΟ ΑΛΑΤΙ

Εκτέλεση

Σε ταψί που να χωράει το ψάρι βάζουμε λαδόκολλα.

Ανακατεύουμε το αλάτι με ένα φλιτζάνι νερό και βάζουμε το μισό περίπου στο ταψί στρώνοντας το.

Βάζουμε το λαβράκι πάνω στο αλάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλάτι από πάνω θωρακίζοντας το ψάρι ώστε να μην έχει καθόλου κενά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45.

Σερβίρουμε με λαδολέμονο, αλατοπίπερο και μαϊντανό.


Επιστροφή στις συνταγές

 

 

 

 

 

Υλικά
  • 1 κιλό λαβράκι με τα λέπια του καθαρισμένα τα εντεράκια
  • 3 κιλά χοντρό αλάτι


Για το σερβίρισμα:

  • λαδολέμονο
  • φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • μαϊντανό